Choose another country or region to see content specific to your location.

Фирмени новини

Фирмени новини

AF International публикува резултатите от проучването - Почистване на iPhone

Публикувано на 27/06/13

Експертите в почистването на компютърна и офис техника, AF International, наскоро анкетираха 2000 iPhone потребители във Великобритания, за да разберат повече за притежаването и почистването на мобилните телефони. Анкетирането на 51% жени и 49% мъже обхваща потребители на възраст от 18 до над 55 години в цяла Великобритания и е събрало интересни данни за това, как британците използват и се отнасят със своите iPhone'и. Проучването бе възложено от AF International за да подпомогне по-нататъшното развитие на създадената от компанията гама от почистващи продукти за мобилни телефони.

Най-общо, 31.6% от анкетираните са почиствали екраните на своите iPhone'и няколко пъти седмично, а 26% са ги почиствали веднъж на ден. Собствениците от Североизтока са били най-склонни да почистват iPhone'ите си веднъж седмично, докато тези от Шотландия са били склонни да го вършат повече от един път на ден. Следващите 12% признават, че почистват екраните си само веднъж месечно, като това са предимно хора от групата над 55 години. 18 до 24 годишните са били най-съзнателните iPhone потребители по отношение на почистването, като са поддържали чистотата на своите телефони ежедневно. Методите, използвани от анкетираните за почистване на телефоните, са били най-различни - от 2.3% използващи пръстите си, 13% изтриващи екрана в панталоните си, 29.6% използващи ръкавите си и 21.4% използващи специално формулирани почистващи кърпички за екрани, като Multi-Screen Clene на AF International.

Проучването показа, че мъжете са били най-склонни да използват почистваща кърпичка за екрани, докато жените са били по-склонни да изтрият екрана на iPhone'а в ръкава си. 13% от анкетираните са били обезпокоени относно микробите по телефоните си, докато мнозинството от потребителите - 46% не са били, а смайващите 41% никога дори не са се замисляли за микробите по iPhone'ите си. Това беше особено изненадваща статистика, като се има предвид, че ние редовно купуваме съответните препарати за почистване и дезинфекция на дома, но не помисляме за чистотата или да направим същите усилия да поддържаме чисти и хигиенични скъпите и често използвани смартфони.

Повече от 40 години AF International разработва решения за почистване за специфични случаи в техническите средства и офис-оборудването. На нашата Facebook страница и на Twitter @AFInternational можете да намерите последни новини, състезания и награди.